Manuele lymfedrainage




Wat is manuele lymfedrainage?

Manuele lymfedrainage

Lymfedrainage kan gebruikt worden voor de ondersteuning van het afweersysteem, de activering van het zelfgenezende vermogen of voor de behandeling van een oedeem. Het geeft rust, ontspanning, opbouw en herstel. Het heeft een pijnstillende werking. Manuele lymfedrainage heeft een positief effect op de algemene weerstand. Zaken die niet bij je horen worden onschadelijk gemaakt en sneller afgevoerd. Het lichaam wordt gestimuleerd tot het aanmaken van antistoffen en is meer alert bij aanvallen van buitenaf. Je wordt meer weerbaar. Je immuunsysteem gaat beter werken. Het helpt je jezelf te zijn, om meer in contact te komen met je eigenwaarde.

Wanneer kan je manuele lymfedrainage laten doen?

Onevenwichtig zenuwstelsel, hoofdpijn, depressie, immuunsysteemproblemen, holteontsteking, vermoeidheidsklachten, stress, hoge bloeddruk, preventie of ondersteuning bij kanker, tijdens en na een ziekte, tijdens vasten, als algemene regeneratie, bij zwelling na een kneuzing, oedeem , etc.

Let er wel op dat 12 uren na de lymfedrainage je lymfesysteem nog steeds op ‘aan’ staat, en dat er van alles is opgeruimd, dus dat kan betekenen dat je gaat snotteren, meer naar de W.C. gaat, de boel wordt schoongemaakt zodat je je beter gaat voelen.

Deze behandeling gaat erg langzaam en erg oppervlakkig, het kan goed gecombineerd worden met acupunctuur. Het duurt ongeveer een uur en de kosten zijn €62,50.

De kosten zijn €62,50 en de therapeut is Eva Veenstra. Zij werkt op maandag en donderdagen.