Acupunctuur / Moxa, Cupping, Gua sha / Tui-Na / Shiatsu / Bio-massage / Chinese Gezichtweefselmassage / Gezondheidsadvies / Qigong-Taichi les.

Healthcare Song - Hoofdstraat 80, 7941 AL Meppel - 0522 724 014

Acupunctuur
Wat is acupunctuur?                                                                                                                                                                                                                                 

Acupunctuur is een woord dat veel in westerse landen gebruikt wordt. In China is het begrip van oorsprong en tot op heden één woord: (Chinees schrift: 针灸 Chinese uitspraak: Zhēn Jiŭ ), 针=naald, 灸= moxibustie. In de oudste en de modernste Chinese geschriften mogen deze twee woorden niet gescheiden worden geschreven. Acupunctuur-moxibustie behoort tot de officiële Chinese vak op de Universiteiten van de Chinese geneeskunde.

Acupunctuur bestaat al duizenden jaren als Chinese geneesmethode. Het basisprincipe van Acupunctuur is de circulatie van de levensenergie Qi. Door het inbrengen van zeer dunnen naalden kan een verstoorde balans van meridianen hersteld worden en klachten genezen. Acupunctuur werkt niet alleen met naalden, er wordt ook gebruik gemaakt van bepaalde drukpunten en technieken, zoals Moxa, Cupping en Gua Sha.

(Therapie) in de acupunctuur berust altijd op het herstellen van het energetisch evenwicht in het lichaam als geheel en op de inwerking op een bepaald gebied waar de klachten gelokaliseerd zijn. De (acupunctuurtherapie) is dus HOLISTISCH (gericht op de patiënt in zijn totaliteit).

Is acupunctuur pijnlijk?

Chinese acupunctuur is niet gevoelloos, maar ook niet heel pijnlijk. De naalden zijn zeer dun. Veel dunner dan bijvoorbeeld bij bloed prikken.U kunt het inbrengen en manipuleren van de naald soms voelen als een klein stroom-schokje of een dof en zwaar gevoel. Als de naalden eenmaal geplaatst zijn, voelt u er normaal gesproken weinig meer van en kunt u ontspannen blijven liggen. Over het algemeen blijven de naalden 20 minuten tot een half uur zitten.


Therapeut: Song , Eva, Jisui met Song

Bedrag ziet u bij " Tarieven "AGB-Code :90062253
Zorgverlener :SONG - Traditionele Chinese Geneeswijzen
Zorgsoort :Overige therapeuten en Complementair en Aanvullende zorg


VNT Registratie nr: 16. 073


NBCG-YI Registratie nr: 0148

Stichting RBCZ licentie nr: 174210R