Acupunctuur / Acupressuur / Moxa, Cupping, Gua sha / Tui-Na / Shiatsu / Bio-massage / Chinese Gezichtsweefselmassage / Gezondheidsadvies / Qigong-Taichi les.

                                Healthcare Song - Hoofdstraat 80, 7941 AL Meppel - 0522 724 014


Gezondheidsadvies


Gezondheidsadvies


Nieuwe pagina op de website over gezondheidsadvies. U kunt de Chinese teksten vertalen met Google Translate.


Oefeningen - Sterke rug


Naast en in de wervelkolom zitten veel reflexpunten, die in verbinding staan met diverse ingewanden en organen. Heb je ergens last van, bijv. je nieren of darmen? Door het drukpunt in je rug te masseren en/of met behulp van acupunctuur, kunnen deze klachten snel verminderen en zelfs geheel verdwijnen. Een gezonde, sterke rug is dus erg belangrijk. Naast het bezoeken van een Chineeskundige- of massage praktijk kan je thuis ook oefeningen uitvoeren, welke de gezondheid van je rug verbeteren.

Oefeningen die jezelf kan doen:

1.       Ga op de grond liggen, trek je benen op in de richting het hoofd en wieg jezelf heen en weer

2.       Masseer het drukpunt in je knieholte

3.       Gebruik een deurpost voor onderstaande oefeningen. Wissel af per standbeen en voer elke oefening 30 keer uit.

4.       Masseer beide punten in je nek die op de tekening zijn aangegeven

5.       Wrijf met warme handen over je wervelkom, vanaf het midden op en neer naar beneden. Doe dit staand en wip daarbij ondertussen langzaam op je tenen. Dit geeft het beste resultaat.      


Voedingsadvies voor diabetes patiënten
Voor een diabetes patiënt is niets belangrijker dat de juiste voeding te nuttigen; zoveel mogelijk suikers te vermijden. Daarnaast kunnen onze acupunctuur behandelingen & Qi gong lessen helpen om uw bloedsuikerspiegel te verlagen en dus uw diabetes aan te pakken. Een combinatie van de behandelingen en de juiste voeding kunnen weer zorgen voor een juiste balans van uw lichaam.

Wat wel eten?
1. Eet meer vezelrijk voedsel, bevordert het suikerstofwisseling van het lichaam.
Zoals mais, tarwe, kool, prei, bonenproducten.
2. Eet meer low-sugar groenten; zoals prei, courgette, meloen, pompoen, groene groenten, groene paprika’s, aubergine.
3. Eet meer calcium-bevattende voedingsmiddelen, (calciumtekort kan de ernst van de diabetes bevorderen). Zoals garnalenvel, kelp, varkensribben, sesampasta, sojabonen, melk, enz.
4. Eet meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine B en vitamine C. Zoals vis, melk, kool, bonen en groenten, mosterd greens, kool, groene paprika’s, verse dadels, etc.
5. Eet meer voedingsmiddelen die rijk zijn aan selenium, zoals vis, champignons, sesam, knoflook, mosterd, etc. Ze kunnen de bloedsuikerspiegel verlagen en de symptomen van diabetes verbeteren.

Wat is het basisvoedsel voor diabetici?
Het belangrijkste voedsel voor diabetici is voornamelijk grofkorrelige granen, als volgt:
Gerst, soba noedels, chen mais, boekweit, tarwezemelen.

Wat eet je vooral niet bij suikerziekte?
Kleefrijst, popcorn, dadels, suikerriet, honing, geen sterke kruiden zoals bijv. sambal en geen alcohol!!
Behandeling meridiaanDeze meridiaan wordt in de zomer vaak behandelt om af te koelen, af te vallen en stress te verlichten.
Je kan zelf deze punten behandelen door middel van kloppende bewegingen op deze meridiaan te maken.
Doe dit 3 tot 5 minuten tot je arm een beetje kleurt, dit is een normale reactie van het lichaam.
Gezondheid Tips 


Tip 1.Wist je dat! Het sap van een limoen erg gezond is en voor vele doeleinden geschikt is.

Snijd een limoen in plakjes van 3 mm, doe deze in een glas met één lepel honing voeg er heet water (ongeveer  75 graden) aan toe. Drink dit iedere dag, dan ben je preventief bezig om de volgende ziekten cq ongemakken zoveel mogelijk buiten de deur te houden.

: chronische vermoeidheid 
: kanker:
: ph balans
: overgewicht
: gevoeligheid
: osteoporose
: bloedruk verlagend
: verhoging van immuniteit
: overwinnen diabetes


Tip 2


Wist je dat:

Behalve het vruchtvlees (rode) van de watermeloen dorstlessend is, ook het gedeelte tussen het vruchtvlees en de groene schil hele goede (medicinale) stoffen cq eigenschappen bevat . Dit gedeelte word in China “watermeloen Chui Yi” genoemd en word in China veel gebruikt. 

. Door dit gedeelte over de huid te wrijven gaat je huid er jonger uitzien,  het werkt verkoelend. En bij baby’s word het vaak gebruikt tegen jeuk. Je kunt het ook bij het badwater voegen.


. Door het gedeelte klein te snijden kun je het zo opeten, verwerken in een salade of toe voegen in soep. 

Het werkt bij: ontstekingen in de mond, een te hoog cholesterolgehalte, is vocht afdrijvend, (dus ook bij oedeem) tegen een te hoge bloeddruk, is vaatverzachtend, bij kapotte lippen, werkt weerstand verhogend, helpt bij nierontsteking en bij moeilijk plassen


Tip 3.Wist je dat! De schil van een banaan en de banaan zelf voor vele doeleinden geschikt zijn. Hieronder een aantal Tips.

1. Bij wratten, leg de bananenschil regelmatig op een wrat(ten) en knijp een beetje in de schil. De huid zal verzachtten en de wrat zal uiteindelijk verdwijnen. Ook toepasbaar op je gezicht of lichaam.
2. Bij bacterieen en schimmels en voetschimmel (jeuk), in de schil van een banaan zit pigment. Deze kan de komst van bacterieen en schimmels remmen. Ook bij voetschimmel heb je goede resultaten. Wrijf de bananenschil regelmatig over de plaatsen waar de bacterieen en schimmels zich bevinden.Je zult zien dat deze (jeuk) verdwijnen.
3. Bij hoge bloeddruk, kook 30 tot 60 gram van de bananenschil. Het vocht wat er achterblijft kan goed ingenomen worden om de bloeddruk te verlagen.
4. Gewicht verliezen, snij 1 tot 2 bananen in plakjes van 3 mm. Neem een glazen afsluibare kom of bak en giet hier fruitazijn in. Voeg 1 a 2 lepels bruine suiker toe na smaak. Deze substantie goed roeren. Leg dan de bananen plakjes er in, zodat deze helemaal onder de azijnmenging liggen. Sluit de kom cq bak luchtdicht af en laat dit 24 uur intrekken. 
Neem 3 x per dag een eetlepel azijn met 1 of 2 stukjes banaan Kan in yoghurt of naturelkwark o.i.d. , 10 minuten voor de maaltijd. Mensen die maag, darm problemen hebben kunnen het 10 min. na de maaltijd innemen. Koel bewaren.